Henk Veerman is nu ook figuurlijk de grote man bij SC Heerenveen en steekt Lucas Woudenberg hart onder de riem

SC Heerenveen in slotfase langs Cambuur. Reacties van trainer Johnny Jansen en spits Henk Veerman

Met twee doelpunten was Henk Veerman van grote waarde voor SC Heerenveen in de derby tegen SC Cambuur (1-2). De aanvalsleider sprak na afloop van het duel zijn steun uit aan Lucas Woudenberg.

,,Dit voelt natuurlijk geweldig”, zei Veerman, die met een benutte strafschop en een rake kopbal voor de doelpunten zorgde. ,,Ik ben hier enorm blij mee. Het mocht ook weleens gebeuren, want ik geloof dat ik voor deze wedstrijd al acht weken droog stond. Als je dan hier twee keer scoort, is dat wel extra mooi. Al was ik ook heel blij geweest als we hier dankzij de doelpunten van iemand anders hadden gewonnen.”

Heerenveen speelde met rouwbanden, omdat de vader van Lucas Woudenberg dit weekend overleed. De linksback ontbrak dan ook in de selectie van Heerenveen. ,,Lucas is totaal niet op zichzelf, maar hij vond het moeilijk om dit aan ons te vertellen”, aldus Veerman, die overigens wel van Woudenbergs privésituatie op de hoogte was. ,,Wij leven als groep heel erg met hem mee. Deze overwinning is ook voor Lucas en zijn familie.”

Nieuws

menu