Henk Veerman: ‘Blij om terug te zijn op het oude nest’

FOTO LC

FOTO LC

Henk Veerman kijkt uit naar zijn tweede termijn bij SC Heerenveen. ,,Ik ben heel bij om terug te zijn op het oude nest”, zei de 29-jarige Volendammer bij zijn presentatie. ,,Ik kijk ernaar uit om dit tot een succes te maken.”

Veerman, die eerder tussen 2015 en 2018 voor Heerenveen speelde, zette vrijdagochtend zijn handtekening onder een driejarig contract. SC Heerenveen bereikte donderdagavond overeenstemming met St. Pauli, de Tweede Bundesligaclub waar hij de afgelopen twee seizoenen voetbalde. Heerenveen moet een transfersom betalen voor Veerman: naar verluidt ligt het bedrag tussen de 1,5 en 2 miljoen euro.

,,We hebben de afgelopen twee jaar altijd contact gehouden”, zei technisch manager Gerry Hamstra. ,,Bijvoorbeeld over spelers uit de Tweede Bundesliga. Toen ik Henk onlangs een keer vroeg naar een speler, zei hij: ik weet nog wel een goede spits. Dat hadden we niet verwacht.”

Volgens Hamstra komt Veerman ‘anders’ binnen bij de club dan toen hij twee jaar geleden vertrok. Met andere woorden: Veerman wordt de eerste spits bij de ploeg van Gerry Hamstra. ,,Henk zat in zijn vorige periode bij ons in een concurrentiestrijd verwikkeld. Als je twee jaar zo goed hebt gepresteerd bij St. Pauli, dan mogen we heel blij zijn dat het ons is gelukt om hem te halen.”