SC Heerenveen valt weer door de mand tegen een laagvlieger

Henk Veerman heeft zojuist namens SC Heerenveen de 1-1 gemaakt. Foto: Jeroen Putmans

Het is SC Heerenveen wederom niet gelukt van een beoogde degradatiekandidaat te winnen. Net als vorige week in Waalwijk tegen RKC werd het zaterdagavond in Den Haag tegen ADO 1-1.

SC Heerenveen begon slap aan de wedstrijd in Den Haag die werd ingeleid met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden Diego Maradona. Het kreeg in de openingsfase liefst drie corners te verwerken. ADO-aanvoerder Pinas maakte bij een van die gelegenheden bijna de 1-0.

Achterstand

De thuisclub, 16de in de eredivisiestand, kwam in de 14de minuut op voorsprong door de Duitser David Phillip. Hij liep de Heerenveense defensie eruit en rondde vervolgens uiterst beheerst af. ADO maakte zodoende een betere indruk dan vorige week tegen Sparta (6-0).

De Haagse vreugde was van korte duur. Een vloeiende combinatie met Ibrahim Dresevic zette Joey Veerman alleen voor het vijandelijke doel. Hij toonde dezelfde beheersing als Phillip even eerder: 1-1.

Na rust maakte Heerenveen aanvallend meer indruk dan in de eerste helft. Dat resulteerde in kansen voor Henk Veerman en Rodney Kongolo, maar het was uiteindelijk lang wachten op de bevrijdende 1-2.

Geen resultaat

Coach Johnny Jansen haalde in de 65ste minuut Ibrahim Dresevic naar de kant, in ruil voor het creatieve talent Remi Hajal. Ook de jeugdige Couhaib Driouech mocht de aanval van nieuwe elan voorzien. Het hielp allemaal niet. Ondanks het veldoverwicht, acht hoekschoppen na rust en een gevaarlijke vrije trap van Joey Veerman, lukte het Heerenveen voor de tweede opeenvolgende week niet van een laagvlieger te winnen.

Nieuws

menu