Heerenveen huurt talent van Bayern en haalt Poolse verdediger

Heerenveen huurt talent van Bayern en haalt Poolse verdediger ANP

Sc Heerenveen huurt de aanvallende middenvelder Oliver Batista Meier komend seizoen van Bayern München. De 19-jarige Duitser krijgt in Friesland rugnummer 10 en sluit direct aan bij de selectie.

"Oliver is een veelzijdige, technisch vaardige speler met scorend vermogen die onze selectie sterker maakt. Hij is een nummer 10, maar kan ook goed op de zijkanten uit de voeten", aldus technisch manager Gerry Hamstra. "We zijn blij dat een grote club als Bayern München een talent als Oliver bij ons wil onderbrengen, zodat hij zich bij ons verder kan ontwikkelen."

Batista Meier maakte in 2016 als jeugdspeler de overstap van FC Kaiserslautern naar Bayern München. Afgelopen seizoen maakte hij zijn debuut in het eerste elftal; tijdens het gewonnen competitieduel met Fortuna Düsseldorf (5-0) verving hij in de tweede helft Serge Gnabry.

Ook Pool richting Heerenveen

Later maakte Heerenveen ook de komst van de Pool Pawel Bochniewicz bekend. De 24-jarige centrale verdediger komt over van de Poolse club Górnik Zabrze en heeft een contract getekend tot medio 2023.

Bochniewicz maakte deel uit van de Poolse selectie voor het duel met Oranje van afgelopen vrijdag. Hij kwam in de Johan Cruijff ArenA niet in actie.

"Het is bekend dat we op zoek waren naar versterking achterin, naar een centrale verdediger die er meteen staat. Pawel is een lange, kopsterke verdediger die durft te voetballen en leidinggevende kwaliteiten met zich meebrengt", zei Hamstra. "Met Pawel halen we een ervaren speler in huis die veel wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld heeft en recent opgeroepen is voor het Poolse nationale team."

Op jonge leeftijd speelde Bochniewicz al voor de Italiaanse clubs Reggina en Udinese.

Sc Heerenveen begint het seizoen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Willem II.

Nieuws

menu