Heerenveen haalt drie spelers vlak voor einde transfertermijn

SC Heerenveen-coach Johnny Jansen. FOTO ANP

Sc Heerenveen heeft op de laatste dag van de transfertermijn drie nieuwe spelers gepresenteerd. De Friese eredivisionist koopt de Bulgaarse jeugdinternational Stanislav Shopov en de Zweed Rasmus Wendt, en huurt diens landgenoot Benjamin Nygren.

Shopov komt over van Botev Plovdiv en tekent een contract voor twee seizoenen. "Stanislav staat te boek als een groot talent", zegt technisch manager Gerry Hamstra. "Met zijn achttien jaar voetbalde hij al meer dan twintig wedstrijden op het hoogste niveau in Bulgarije. Met Stanislav hebben we een aanvallende middenvelder in huis gehaald die een volgende stap in zijn carrière maakt en goed in onze filosofie past."

De Bulgaar Shopov was niet fysiek aanwezig bij de presentatie bij zijn nieuwe club in verband met het aantal coronabesmettingen in Bulgarije. De jonge aanvaller moet eerst tien dagen in quarantaine voordat hij bij de selectie aansluit.

Wendt is afkomstig van AZ. De twintigjarige Zweedse aanvaller kwam in januari 2019 over van BK Häcken en sloot toen aan bij AZ Onder 19, waarna hij doorstroomde naar Jong AZ. Mede door een langdurige blessure kwam het niet tot een debuut in het betaald voetbal.

Naast Wendt sluit ook Nygren bij de selectie van trainer Johnny Jansen aan. Heerenveen huurt de negentienjarige jeugdinternational van het Belgische KRC Genk voor twee seizoenen, waarbij een optie tot koop is afgesproken. Nygren speelde sinds 2019 in België en was bij zijn debuut meteen trefzeker. Ondanks een goed begin bleef de teller op twee gespeelde competitiewedstrijden steken in het seizoen 2019/2020. Dit seizoen kwam de linksbenige spits driemaal in actie voor KRC Genk.

Nieuws

menu