Heeft terugtrekking Jong FC Twente gevolgen voor ONS Sneek?

Het is nog niet duidelijk welke gevolgen het terugtrekken van de beloften van FC Twente uit de voetbalpiramide heeft voor de andere teams in de derde divisie.

Het is niet vanzelfsprekend dat Jong Twente als degradant wordt aangemerkt in de competitie waarin ook ONS Sneek en Harkemase Boys actief zijn.

Als dat wel het geval zou zijn, betekent het dat ONS Sneek al voor de laatste speelronde veilig is. De Snekers staan twee punten voor op Capelle . Die laatste ploeg staat op een nacompetitieplaats. Capelle ontvangt zaterdag laagvlieger Spijkenisse en ONS gaat op bezoek bij subtopper Jong FC Groningen.

Later meer duidelijk

Het is volgens woordvoerder Daan Schippers van voetbalbond KNVB te makkelijk om er vanuit te gaan dat Jong Twente een van de twee degradanten is. ,,We moeten ook kijken of er geen ander Jong-team is dat wil instromen.’’ Later woensdag of donderdagochtend wordt meer duidelijk.

Jong Twente, dat twee jaar deel uitmaakte van de voetbalpyramide en daarvoor ook al in de eerste divisie speelde, keert juist terug naar de beloftencompetitie.  ,,We slaan met Jong FC Twente een andere weg in’’, zegt hoofd scouting Evert Bleuming op de site van de club.

De selectie van de Twentse beloften gaat komend seizoen uit een kleinere groep talenten bestaan en daarbij past volgens de club de belofencompetitie het best. ,,We willen een kwaliteitsslag maken. Een kleinere selectie van spelers met de potentie die dicht op ons eerste elftal zit.’’ Dat team speelt komend seizoen in de eerste divisie.

Nieuws

Meest gelezen