Harkemase Boys van hatelijke nul af door gelijkspel tegen Staphorst (0-0)

Amateurvoetbal

In de derde divisie speelde Harkemase Boys dinsdagavond gelijk tegen Staphorst (0-0).

Het positieve nieuws was dat de Harkieten dankzij die remise van de nul af zijn. Het hadden er drie punten kunnen zijn, vond Harkemase Boys-trainer Wim Bakering. ,,Ik kan de jongens niets verwijten. Ze hebben negentig minuten lang alles gegeven. Het enige smetje op de avond was dat de doelpunten uitbleven.”

De beste kansen waren negentig minuten lang voor de thuisploeg. Gescoord werd er wel, maar treffers van Sven Hazewinkel en Berwout Beimers werden in de eerste helft afgekeurd. ,,Twijfelachtig’’, aldus Bakering.

Stadionlichten vallen uit

Na rust gebeurde er op én naast de lijnen van alles. Oud Boys-speler Dennis van Duinen verliet het veld op een brancard en in de zeventigste minuut viel een deel van de stadionverlichting uit. ,,Dat brak ons ritme, want een doelpunt hing in de lucht.”

Na een pauze van een kwartier werd de wedstrijd hervat. Staphorst-speler Engbers kreeg een kwartier voor tijd de rode kaart, maar ook tegen tien man kwam Harkemase Boys niet tot scoren. Schrale troost: een punt leverde het wel op en voor trainer Bakering een heleboel positieve aanknopingspunten. ,,Hier kunnen we verder mee.”

Nieuws

menu