Harkemase Boys stunt tegen Katwijk en plaatst zich voor hoofdtoernooi van de beker

FOTO PIXABAY

Derdivisionist Harkemase Boys zorgde dinsdagavond voor een bekerstunt van formaat. In Katwijk werd de plaatselijke VV, koploper van de tweede divisie, met 2-3 verslagen.

De tweede kwalificatieronde van het KNVB-bekertoernooi kent geen gemakkelijke tegenstanders. Toch was het lot Harkemase Boys geenszins gunstig gezind met een uitwedstrijd tegen Katwijk, op een doordeweekse avond notabene. De grootmacht uit het vissersdorp kent een rijke erelijst en voert momenteel de ranglijst van de tweede divisie aan. De 2-3 overwinning en de daarmee gepaard gaande plaatsing voor de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi, met de betaald voetbalclubs in de koker, was dan ook een regelrechte stunt.

,,Er zit een niveautje tussen beide ploegen”, zei Harkemase Boys-trainer Jan-Piet Bosma. ,,Dat wil niet zeggen dat we boven onszelf zijn uitgestegen. We hebben gewoon een goede wedstrijd gespeeld.”

Achterstand

Het duel begon matig voor de Harkieten, die in de twaalfde minuut op achterstand kwamen (El Azzouti). Arnoud Bentum zorgde enigszins gelukkig voor de gelijkmaker en ook na de 2-1 van Freriks toonden de gasten karakter. Henny Bouius kopte nog voor rust de 2-2 binnen.

Invaller Jhurrey Margaritha, na een half uur in het veld gekomen voor Willem Huizing, zette de wedstrijd een kwartier voor tijd op zijn kop. Katwijk drong aan, kreeg kansen, maar de Boys hielden stand.

Met het recente bekertreffen met FC Groningen, en in een verder verleden met bijvoorbeeld Feyenoord en Heerenveen, nog in het achterhoofd kijkt men in Harkema de loting zaterdagavond vol verwachting tegemoet.

Nieuws

Meest gelezen