Harkemase Boys loot Katwijk voor tweede voorronde KNVB-beker

Jelle de Graaf, een van de twee nieuwe spelers in de selectie van Harkemase Boys. Foto Dijks Fotografie

Harkemase Boys heeft vanavond Katwijk als tegenstander in de tweede voorronde van het KNVB-bekertoernooi geloot.

Voor de eerste voorronde was de ploeg van Jan Piet Bosma vrijgeloot. Het duel wordt 21, 22 of 23 september gespeeld. Katwijk komt uit in de tweede divisie. In de eerste ronde stromen de profclubs in.

Voor Harkemase Boys begint het nieuwe voetbalseizoen in de derde divisie zaterdagmiddag met een thuiswedstrijd tegen Goes (14.30 uur).

Goes heeft de opening van het seizoen er al opzitten. De Zeeuwen ontvingen vorige week zaterdag Sportlust’46. Goes speelde 80 minuten lang met een man meer, maar kon de ban van de opponent uit Woerden niet breken. Het bleef 0-0.

In de voorbereiding speelde Harkemase Boys vier oefenwedstrijden waarin veel werd gescoord: Staphorst-HB 1-4, Buitenpost-HB 1-4, HB-Urk 6-4 en HB-Hoogezand 11-0. De vriendschappelijke wedstrijden van afgelopen week tegen VV Groningen en Drachtster Boys gingen niet door.

Tegen VV Groningen had Harkemase Boys graag afscheid willen nemen van Jesse Renken. De Groninger was zeven jaar lang basisspeler op De Bosk. Wanneer hij nu wel officieel wordt uitgezwaaid, is nog onduidelijk.

Behalve middenvelder Jelle de Graaf (voorheen ONS Sneek) legde Harkemase Boys nog een nieuwe speler voor dit seizoen vast. De 18-jarige keeper Jarno Wiersma die op zijn 16de debuteerde in het eerste van dorpsgenoot Harkema Opeinde.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Amateurvoetbal
Harkemase Boys