Harkemase Boys en Buitenpost beleven puntloze zaterdagmiddag

Illustratie: DVHN

In de derde divisie verloor Harkemase Boys op eigen veld van titelkandidaat Sportlust’46 (1-2). Een divisie lager keerde Buitenpost met nul punten uit Huizen terug (2-0).

Harkemase Boys-trainer Jan de Jonge debuteerde drie weken geleden met een overtuigende 4-2 zege op SteDoCo, toen de nummer vier van de competitie. Met Sportlust’46 kwam wederom een topclub op bezoek die zich niet liet verrassen. ,,Het ging lange tijd gelijk op”, vond De Jonge, ,,Maar op slag van rust kwamen zij uit een spelhervatting op voorsprong.” Drie minuten na de hervatting stond het al 0-2, wederom uit een spelhervatting.

,,Daarna hebben we alles gegeven om terug in de wedstrijd te komen”, aldus De Jonge, die met Dennis Hoekstra en Hedgar in de basis startte, mede door een groot aantal blessuregevallen binnen de selectie. ,,We eindigden heel aanvallend. Helaas viel de aansluitingstreffer te laat.” Joris Adams was de maker, maar er bleef te weinig tijd over voor een vervolg.

In de vierde divisie B verloor Buitenpost zaterdagmiddag in en van Huizen (2-0). Een uitslag met een zure nasmaak, volgens Buitenpost-trainer Willem Brouwer. „Het was een echte 0-0 wedstrijd”, vond Brouwer, die tijdens de doordeweekse bekerwinst op vijfdeklasser Blauwhuis (7-1) een aantal basisspelers rust had gegund om op volle sterkte aan te treden in Huizen. ,,Beide ploegen hebben weinig kansen gecreëerd.” Buitenpost begon matig en kwam in de twintigste minuut vanuit een hoekschop op achterstand. ,,Daarna begonnen wij te voetballen. We hadden wel zestig tot zeventig procent balbezit, maar deden daar te weinig mee.” Buitenpost perste er nog een slotoffensief uit, maar kreeg na een uitval het deksel op de neus.

Buitenpost staat inmiddels negende, waar het drie weken geleden nog vierde stond. In de laatste beide duels voor de winterstop neemt Buitenpost het op tegen de nummer drie DETO en de nummer zeven CSV Apeldoorn.

Nieuws

menu