Harkema Opeinde gaat zijn eigen weg, in de schaduw van Harkemase Boys. 'Fan san club wol je as Harkiet dochs net supporter wêze of foar fuotbalje'

Als over voetbal in Harkema wordt gesproken, gaat het meestal over Harkemase Boys. In de schaduw van de Boys, maar naar volle tevredenheid, opereert Harkema Opeinde. Voor de groen-gelen is het gras bij de buren niet groener.

Van duizenden mensen langs de lijn is allang geen sprake meer meer bij Harkema Opeinde. Maar de club is al dik tevreden met enkele honderden die hun weg naar het sportpark weten te vinden.

Van duizenden mensen langs de lijn is allang geen sprake meer meer bij Harkema Opeinde. Maar de club is al dik tevreden met enkele honderden die hun weg naar het sportpark weten te vinden. FOTO HENK JAN DIJKS

Harkema Opeinde is niet altijd de ‘tweede’ club van Harkema geweest. De 76-jarige voetbalvereniging heeft een roemrucht verleden. In de jaren zeventig kon de club zich meten met de top van het noordelijk amateurvoetbal. In 1971 eindigden de groen-gelen samen met Drachten bovenaan in de eerste klasse. In een legendarisch beslissingsduel in Gorredijk, voor 11.000(!) toeschouwers, eisten de Drachtsters via een 2-1 zege de titel op.

Nieuws

menu