Hamilton ziet nog altijd gevaar in Verstappen

Hamilton ziet nog altijd gevaar in Verstappen ANP

Hoewel Max Verstappen keer op keer vertelt dat de auto's van Mercedes te snel zijn voor zijn Red Bull en hij dit seizoen niet nog serieus om de wereldtitel kan strijden in de Formule 1, denkt Lewis Hamilton er anders over. De zesvoudig wereldkampioen, die vier van de zes verreden races won en riant leidt in het kampioenschap, ziet nog steeds gevaar in Verstappen. "Als je kijkt naar de uitslagen, dan is het qua punten heel close. Red Bull heeft sterk gepresteerd en komt in de races steeds dichterbij. Voor mij is Verstappen nog steeds een kandidaat voor de titel", zei de Brit op Spa-Francorchamps, waar dit weekeinde de Grote Prijs van België wordt verreden.

Hamilton benadrukt dat Verstappen uitviel in de openingsrace in Oostenrijk en toen geen punten scoorde. Daarna volgden een overwinning, drie tweede plaatsen en een derde plaats voor de Nederlander. "Als je die eerste race wegstreept, zou het verschil in punten veel kleiner zijn dan nu het geval is. Tot nog toe doet Mercedes het beter in de kwalificaties en dat is een voordeel, maar in de races zitten Mercedes en Red Bull dicht op elkaar. We zijn nog niet eens halverwege het seizoen, dus het is zaak alert te blijven en heel goed op Max te letten; hij is voor mij nog steeds een titelkandidaat."

Hamilton leidt met 132 punten, Verstappen volgt met 95 punten. De Fin Valtteri Bottas van Mercedes is de nummer drie in de stand met 89 punten.

Nieuws

menu