Hamilton (35) wil nog zeker drie jaar in Formule 1 rijden

Hamilton (35) wil nog zeker drie jaar in Formule 1 rijden ANP

Lewis Hamilton wil nog zeker drie jaar in de Formule 1 blijven rijden. De 35-jarige Brit zei dat in de aanloop naar de Grote Prijs van Groot-Brittannië, zondag voor lege tribunes op Silverstone. "Mijn doel is om zo lang mogelijk te blijven presteren. Ik zie mezelf nog zeker drie jaar doorgaan", aldus de zesvoudig wereldkampioen.

Hamilton is op jacht naar het record van Michael Schumacher, de enige coureur die zeven wereldtitels wist te veroveren in de Formule 1. De Brit staat dit seizoen, dat als gevolg van de coronacrisis pas net is begonnen en minder races zal tellen dan normaal, na drie grands prix al weer aan kop van het WK-klassement. Zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas won de openingsrace, daarna was Hamilton twee keer de beste.

De kopman van Mercedes mengt zich al wekenlang nadrukkelijk in het racismedebat. Als enige zwarte coureur in de Formule 1 laat Hamilton zijn stem nadrukkelijk horen. "Hoewel de Covid-crisis op heel veel manieren negatief was, gaf het op een bepaalde manier ook energie. Energie om me op andere dingen te focussen. En wellicht ook wel nieuwe energie om langer door te gaan", aldus Hamilton, wiens contract bij Mercedes aan het einde van dit jaar afloopt.

Nieuws

menu