Haase loopt hoofdtoernooi Roland Garros mis

Haase loopt hoofdtoernooi Roland Garros mis ANP

Robin Haase maakt dit jaar niet zijn opwachting in het hoofdtoernooi van Roland Garros. De 33-jarige Haase verloor in de tweede kwalificatieronde met 6-4 6-4 van de Spanjaard Pedro Martínez, de nummer 105 van de wereld.

Haase stond de afgelopen tien jaar in het hoofdtoernooi van het grandslamtoernooi in Parijs. Omdat hij is afgezakt naar plek 173 van de wereldranglijst, was hij dit jaar veroordeeld tot het spelen van kwalificaties.

Ook Botic van de Zandschulp werd in de tweede ronde van de kwalificaties uitgeschakeld. Van de Zandschulp verloor met 7-6 (5) 7-6 (8) van de Brit Liam Broady. In de tweede set stond Van de Zandschulp met 5-3 voor. Hij liet vier setpunten onbenut.

Geen Nederlanders

Door het verlies van Haase en Van de Zandschulp doet er geen enkele Nederlandse tennisser mee bij de mannen. Tallon Griekspoor verloor al in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi.

Bij de vrouwen zijn Kiki Bertens en Arantxa Rus rechtstreeks geplaatst. Donderdag komen Lesley Pattinama-Kerkhove en Richèl Hogenkamp in actie in de tweede kwalificatieronde. Bij winst wacht hen nog een derde wedstrijd.

Het hoofdtoernooi van Roland Garros begint zondag.

Nieuws

menu