Houdt Cambuur de hoop op de achtste plaats levend en hoe kijkt Dennis Haar terug op zijn tijd? 'Deze club heeft mij de kans gegeven' | video

Heel realistisch is het niet, maar de minieme kans die SC Cambuur nog heeft, houdt de hoop op de achtste plaats levend

Heel realistisch is het niet, maar de minieme kans die SC Cambuur nog heeft, houdt de hoop op de achtste plaats en daarmee de play-offs levend.

Hoe die rekensom er uitziet? Zelf winnen bij FC Groningen met drie doelpunten verschil en dan hopen dat Heerenveen gelijkspeelt tegen Go Ahead Eagles en NEC verliest van het tegen degradatie knokkende Fortuna Sittard. ,,De rekensom is eenvoudig’’, zegt Haar lachend.

De trainer verwacht niet heel veel anders te doen dan woensdag tegen Willem II. Wel keert Mees Hoedemakers terug van een schorsing. Dat gaat ten koste van Jasper ter Heide, die ook nog een twijfelgeval is voor de wedstrijd in Groningen.

Training

Haar miste vrijdag een compleet elftal op de training. Robin Maulun, Mitchel Paulissen, Calvin Mac-Intosch en Jhondly van der Meer deden een lichte looptraining afgezonderd van de groep. ,,Maar die zijn zondag gewoon fit.’’

Dat geldt ook voor Doke Schmidt en Roberts Uldrikis, die uit voorzorg binnen bleven. Tamás Kiss en doelman Pieter Bos halen de laatste wedstrijd niet. Maxime Gullit is al langere tijd uitgeschakeld. David Sambissa heeft weer last van de wond op zijn been. Zijn meespelen is twijfelachtig.

Na de wedstrijd tegen Willem II kwam er net als vrijdag tegen RKC gefluit van de tribunes. Vooral de laatste corner werd Cambuur door de supporters niet in dank afgenomen. In plaats van nog een keer vol te gaan voor de overwinning, ging de bal van de hoekvlag helemaal terug naar doelman Stevens.

Risico

Dat had ook wel anders gekund, erkent Haar. Zijn ploeg koesterde het punt waarmee Cambuur definitief veilig was. ,,Om echt te winnen, moet je bereid zijn om alles te verliezen’’, schetste Haar. ,,Dat risico namen we niet.’’

Haar pint zich overigens niet vast op de achtste plaats. ,,Elke plaats die we stijgen, is winst.’’ Zeker met het oog op tv-gelden. Ook gunt Haar zichzelf een overwinning. Sinds zijn entree als tussenpaus voor de zieke Henk de Jong heeft Cambuur nog niet gewonnen. ,,Afsluiten met een overwinning zou fijn zijn.’’

Vermoedelijke opstelling: Stevens; Schmidt, Tol, Schouten, Sylla; Breij, Hoedemakers, Maulun; Paulissen, Uldrikis, Kallon.

Nieuws

menu