Haaland voelt zich onder druk gezet door Dortmund

Haaland voelt zich onder druk gezet door Dortmund ANP

Erling Haaland neemt op korte termijn een beslissing over zijn toekomst. De Noorse spits voelt zich onder druk gezet door zijn Duitse club Borussia Dortmund en wordt naar eigen gedwongen om al snel een keuze te maken. "De afgelopen zes maanden heb ik niets gezegd uit respect voor Dortmund, maar de club is me nu aan het pushen om een besluit te nemen", zei de 21-jarige Haaland na de competitiezege op SC Freiburg (5-1) bij een Noorse tv-zender.

"Ik wil me alleen maar focussen op voetballen, dan ben ik op mijn best. Maar dat kan ik nu niet doen", aldus Haaland, die tegen Freiburg twee keer scoorde. De Noor voerde zijn totaal dit seizoen op naar vijftien doelpunten in dertien duels in de Bundesliga. Haaland loopt sinds zijn komst naar Dortmund begin 2020 bijna één op één wat betreft doelpunten en wedstrijden.

Haaland ligt tot de zomer van 2024 vast bij de nummer 2 van de Bundesliga, maar heel wat Europese topclubs willen hem hebben. Onder meer Manchester City, FC Barcelona en Real Madrid jagen op de Noorse topschutter. Naar verluidt kan Haaland in de zomer voor een gelimiteerde afkoopsom van tussen de 75 en 90 miljoen euro weg bij Dortmund.

"We zitten in een drukke periode met veel wedstrijden. Ik wil me daarop focussen, maar ze willen dat ik nu beslis. Dus is het tijd om zaken op gang te brengen", aldus Haaland.

Nieuws

menu