Guardiola moet beroep doen op tieners bij Manchester City

Guardiola moet beroep doen op tieners bij Manchester City ANP

Volgens Manchester City-coach Pep Guardiola heeft hij slechts dertien fitte spelers beschikbaar voor de topper zondag tegen Leicester City. Sergio Agüero, Bernardo Silva, João Cancelo en Oleksandr Zintsjenko zijn geblesseerd. Ilkay Gündogan is positief getest op corona, terwijl Aymeric Laporte een deel van de voorbereiding miste vanwege Covid-19.

Guardiola won donderdag met een aantal jeugdspelers in de League Cup van Bournemouth en verwacht ook zondag weer een beroep te moeten doen op de opleiding. "Op dit moment heb ik slechts dertien spelers beschikbaar voor het eerste team", zei Guardiola. "We hebben spelers uit de opleiding nodig. Niet alleen om te trainen, maar ze kunnen ook deel uit maken van de wedstrijdselectie."

Een opvallende rol was donderdag weggelegd voor de 17-jarige aanvaller Liam Delap. De zoon van voormalig Stoke-middenvelder Rory Delap opende de score tegen Bournemouth. Met Agüero mogelijk nog twee maanden aan de kant vanwege een knieblessure, komt de tiener wellicht vaker in actie. "Gezien de problemen die we hebben, blijft hij zeker bij de selectie, maar we moeten niet vergeten dat hij pas 17 is", aldus Guardiola.

Nieuws

menu