Grootaandeelhouders NAC Breda stappen op bij club in crisis

Grootaandeelhouders NAC Breda stappen op bij club in crisis ANP

De drie grootaandeelhouders van NAC Breda gaan hun aandelen verkopen. Wim van Aalst, Rob van Weelde en Paul Burema laten in een verklaring weten te vertrekken naar aanleiding van alle gebeurtenissen van de afgelopen weken bij NAC. Technisch directeur Ton Lokhoff en hoofdtrainer Maurice Steijn stapten deze week op.

"Zeer recentelijk hebben we te maken gekregen met acties van sommige individuen die alle normen van fatsoen hebben overschreden", staat in de verklaring die onder meer De Telegraaf en Voetbal International in handen hebben. "Een club kan niet worden bestuurd via een supporters-ultimatum, met als gevolg bedreigingen naar een trainer en meerdere clubbestuurders en hun familieleden. Voor ons drieën is hiermee een grens gepasseerd die wij niet accepteren. Ook de gelatenheid, waarmee sommige NAC-geledingen dit schouwspel hebben gevolgd of zelfs geëntameerd, hebben wij als zeer stuitend ervaren."

De drie aandeelhouders, die samen volgens Omroep Brabant 68 procent van de aandelen in bezit hebben, zeggen hun aandelen te koop aan te bieden. Algemeen directeur Mattijs Manders wilde desgevraagd niet reageren op de meest recente ontwikkelingen.

Lokhoff maakte woensdag bekend dat hij na amper drie maanden al weer stopt als technisch directeur. Het clubicoon zag "geen mogelijkheden om een vruchtbare samenwerking met de technische staf te realiseren". Hoofdtrainer Steijn besloot zaterdag op te stappen, omdat hij en zijn gezin werden bedreigd. NAC liep afgelopen seizoen promotie naar de Eredivisie mis. In de finale van de play-offs verloor de Brabantse ploeg met 2-1 van NEC. Rond die wedstrijd waren er supportersrellen in de omgeving van het stadion.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport