Groningen-trainer Buijs: knap dat we dit kunnen in leeg stadion

Groningen-trainer Buijs: knap dat we dit kunnen in leeg stadion ANP

FC Groningen wist de voorbije jaren in eigen stadion wel eens te stunten tegen Ajax. Dat gebeurde dan gesteund door het felle thuispubliek. Zondag lukte het Groningen ook in een leeg stadion: 1-0.

"Ik ben dolblij met deze overwinning. We hebben heel diep moeten gaan", zei Groningen-trainer Danny Buijs. "Soms moet het ook een beetje meezitten als je van Ajax wil winnen. Maar als je dit kan brengen, in een akelig leeg stadion, dan is dat gewoon knap. Normaal gesproken worden we echt gedragen door het publiek."

Ajax maakte lange tijd een machteloze indruk. Pas in de slotfase lukte het de Amsterdammers wat kansen te creëren. Buijs: "We hebben goed georganiseerd gespeeld. Het is een cliché, maar tegen dit soort topploegen moet je compact op het veld staan en moet duidelijk zijn wie wat doet."

Buijs ergerde zich aan de acht minuten blessuretijd die scheidsrechter Dennis Higler aan de reguliere speeltijd toevoegde. Volgens de trainer van Groningen wordt er met twee maten gemeten. "Als André Onana normaal gesproken tijd rekt, moet je er dan ook acht minuten bij optellen. En dan niet alleen wanneer Sergio Padt dat als keeper van Groningen doet. Maar ik ga deze discussie denk ik niet winnen. Misschien moet ik me wat minder druk maken."

De 19-jarige Remco Balk, afkomstig uit de jeugdopleiding van Groningen, had voor het eerst een basisplaats bij het eerste elftal. De aanvaller beloonde het vertrouwen met een doelpunt. "Het is echt een jongensdroom, ja. Ik speel al acht jaar hier."

Groningen versterkte de selectie dit weekeinde met Alessio Da Cruz. De 23-jarige aanvaller komt op huurbasis over van Parma.

Nieuws

menu