Griezmann neemt het op voor Fati na racistisch artikel

Griezmann neemt het op voor Fati na racistisch artikel ANP

De Franse spits Antoine Griezmann van FC Barcelona heeft het opgenomen voor zijn ploegmaat Ansu Fati en een Spaanse journalist van racisme beschuldigd. Salvador Sostres van de krant ABC koos bedenkelijke bewoordingen om het 17-jarige talent te roemen voor zijn inbreng bij Barcelona in de wedstrijd uit de Champions League tegen Ferencvaros.

"In looppas als een soort gazelle", omschreef hij Fati, die van Guinee-Bissause afkomst is. "Of vergelijk hem met een jonge, zwarte straatverkoper die wegloopt van de politie."

Die passage lokte boze reacties uit, onder anderen bij Griezmann. "Ansu is een buitengewone jonge kerel die hetzelfde respect verdient als elke andere persoon. Nee tegen racisme en nee tegen slechte manieren", twitterde Griezmann.

Sostres bood al snel verontschuldigingen aan voor zijn bewoordingen in ABC. "Het was mijn bedoeling om de schoonheid van Ansu's bewegingen te prijzen en ook zijn talent als piepjonge voetballer. Sommige woorden zijn geïnterpreteerd als racistisch, terwijl dat helemaal mijn bedoeling niet was. Ik betreur dit misverstand en vraag vergiffenis als iemand zich aangevallen voelt."

Nieuws

menu