Gosens verkiest Duitsland met zijn hart boven Oranje

Gosens verkiest Duitsland met zijn hart boven Oranje ANP

Voetballen voor Duitsland of voor Oranje? Het was een lastige keuze voor Robin Gosens. "Uiteindelijk heb ik met mijn hart een beslissing genomen", zegt de 26-jarige vleugelverdediger van Atalanta in Bild. "Het ging erom tot welk land ik me meer aangetrokken voel. En dat is Duitsland. Ik ben hier tenslotte opgegroeid, de band is sterker."

Gosens werd geboren in Emmerik, vlakbij de grens met Nederland. Hij heeft een Nederlandse vader en een Duitse moeder en bezit daarom beide nationaliteiten. De linksback speelde in Nederland voor Vitesse, FC Dordrecht en Heracles Almelo. Hij brak pas echt door in de Serie A bij de Italiaanse club Atalanta.

Gosens trok de aandacht van zowel de Duitse bondscoach Joachim Löw als Ronald Koeman, tot voor kort de bondscoach van Oranje. Uiteindelijk besloot hij voor de 'Mannschaft' te kiezen. Löw heeft de aanvallend ingestelde vleugelverdediger opgeroepen voor de wedstrijden in de Nations League tegen Spanje en Zwitserland. Gosens kan na Robert Huth, Thomas Hitzlsperger en Shkodran Mustafi de vierde international worden die bij zijn debuut in de nationale ploeg nog nooit in de Bundesliga speelde.

Nieuws

menu