Golfer Wolff neemt leiding op US Open na sterke derde ronde

Golfer Wolff neemt leiding op US Open na sterke derde ronde ANP

Golfer Matthew Wolff bevindt zich na drie dagen in de beste uitgangspositie om zijn eerste major golftoernooi te winnen. De 21-jarige Amerikaan voert de ranglijst aan van de US Open op de Winged Foot Golf Club in Mamaroneck met twee slagen voorsprong op zijn landgenoot Bryson DeChambeau.

Wolff is bezig aan zijn eerste US Open en kan de jongste winnaar van het toernooi worden sinds Bobby Jones in 1923. Na een matige tweede ronde van 74 slagen, was de Amerikaan zaterdag met een ronde van 65 veel beter dan de concurrentie. Hij sloeg zes birdies en een bogey op de lastige golfbaan in Mamaroneck en kwam tot een totaal van 205 slagen, vijf onder het baangemiddelde.

DeChambeau volgt na een ronde par op twee slagen. De Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen staat derde op vier slagen na een ronde van 68. Patrick Reed begon de derde dag als leider, maar zag het helemaal misgaan op de laatste negen holes met zes bogeys en een dubbele bogey. Met een ronde 77 viel hij weg uit de top van het klassement. Ook de nummer 1 van de wereld, Dustin Johnson, vindt zijn vorm niet op de Winged Foot Golf Club. Na een ronde van 72 slagen, 2 boven par, staat hij op een gedeeld 21e plaats.

Nieuws

menu