Golfer McIlroy grijpt leiding op het BMW Championship

Golfer McIlroy grijpt leiding op het BMW Championship ANP

De Noord-Ierse golfer Rory McIlroy heeft samen met de Amerikaan Patrick Cantlay de leiding gegrepen op het BMW Championship. De twee golfers hebben op het toernooi op de PGA-Tour in Olympia Fields in de staat Illinois na twee ronden 139 slagen, één minder dan de Japanner Hideki Matsuyama, die na een ronde van 73 slagen de koppositie moest afstaan.

Cantlay zette met een ronde van 68 slagen, twee onder het baangemiddelde, de beste prestatie van de dag neer. Hij noteerde vier birdies, een eagle, twee bogeys en een dubbele bogey. McIlroy kwam tot een ronde van 69, na vijf birdies en vier bogeys. Matsuyama volgt samen met de Amerikaanse nummer 1 van de wereld, Dustin Johnson op een slag.

Tiger Woods liep een zwakke tweede ronde van 75 slagen en tuimelde van de 35e naar de 55e plaats. In het voorlopige FedEx Cup-klassement, waar er voor de eindwinnaar 15 miljoen dollar is weggelegd, zakt hij naar de 63e plaats. Alleen de top-30 kan deelnemen aan het Tour Championship, het laatste toernooi van het seizoen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport