Golfer Luiten verbetert zich in majortoernooi San Francisco

Golfer Luiten verbetert zich in majortoernooi San Francisco ANP

Golfer Joost Luiten heeft zich in de tweede ronde van het US PGA Championship met een score van 68, dat is 2 slagen onder par, omhooggewerkt in het klassement. Hij staat voorlopig bij de beste 40 in het eerste majortoernooi van dit jaar. Luiten noteerde vijf birdies en zette er drie bogeys tegenover op golfbaan Harding Park in San Francisco.

De tweede ronde is nog wel in volle gang. De Chinees Haotong Li kwam met een ronde van 65 slagen (-5) goed voor de dag en leidt in de tussenstand met -8. Luiten staat na twee ronden op -1, zeven slagen meer dan Li. De complete wereldtop doet mee in het toernooi, waar de prijzenpot is gevuld met ruim 9 miljoen euro.

De geboren Bleiswijker zou aanvankelijk niet meedoen aan het majortoernooi. Toen duidelijk werd dat de coronamaatregelen werden versoepeld en de golfers niet eerst twee weken in quarantaine hoefden, besloot Luiten toch naar de Verenigde Staten te gaan. Zijn beste klassering in een major is de 21e plaats in het US PGA CHampionship van 2012. Hij wil die prestatie graag verbeteren.

Nieuws

menu