Go Ahead Eagles rolt verzwakt NAC Breda op: 6-0

Go Ahead Eagles rolt verzwakt NAC Breda op: 6-0 ANP

Go Ahead Eagles heeft NAC Breda in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi met grote cijfers uitgeschakeld. Het ongelijke duel eindigde in 6-0. Na de rust kwam de thuisclub nog maar één keer tot scoren. De treffers kwamen op naam van Sam Beukema, Sam Hendriks, Zakaria Eddahchouri, Jeroen Veldmate, Luuk Brouwers en Antoine Rabillard.

NAC miste om uiteenlopende redenen, waaronder het coronavirus, een groot aantal vaste krachten. Onder anderen Lex Immers, Thom Haye, Sydney van Hooijdonk, Moreno Rutten en Robin Schouten ontbraken in Deventer.

Go Ahead leidde na nog geen twintig minuten al met 5-0. Daarmee leek een nieuwe recordscore in de maak, na de 0-13 van Ajax bij VVV-Venlo afgelopen zaterdag in de eredivisie. Verdere averij bleef het gammele NAC tot aan de rust echter bespaard. Na de pauze hielden de Brabanders dapper stand. Alleen Rabillard scoorde nog.

Eerder op de avond plaatste Excelsior zich als eerste ploeg voor de tweede ronde. De Rotterdamse ploeg klopte op eigen veld Helmond Sport met 4-0.

Deze week worden in de eerste ronde alleen de wedstrijden afgewerkt die tussen twee clubs uit het betaalde voetbal gaan. De duels van de clubs die op een lager niveau uitkomen, zijn verplaatst naar begin december. Zij mogen vanwege het coronavirus namelijk voorlopig niet in actie komen.

Ajax, AZ, Feyenoord en PSV stromen in de tweede ronde in. Deze vier clubs zijn vrijgesteld van deelname aan de eerste ronde vanwege hun Europese verplichtingen.

Nieuws

menu