Girowinnaar Geoghegan Hart: ik zal niet veranderen

Girowinnaar Geoghegan Hart: ik zal niet veranderen ANP

Tao Geoghegan Hart zei wel wat tijd nodig te hebben om te laten bezinken wat hem zondag was overkomen. "Bizar eigenlijk, ik heb niet kunnen dromen dat dit mogelijk zou zijn", vertelde de jonge Brit nadat hij Ronde van Italië op zijn naam had geschreven. Op de slotdag nam de renner van Ineos-Grenadiers de roze leiderstrui over van de Australiër Jai Hindley. Dat was voorzien gezien het verschil in tijdritkwaliteiten.

"Mijn hele carrière dacht ik hoe mooi het zo zijn als ik een keer in de top 10 of de top 5 van zo'n grote ronde zou kunnen eindigen. Het gaat even duren voor ik me realiseer wat hier gebeurd is. Maar ik blijf dezelfde persoon, dezelfde renner. Iemand die dankbaar is dat hij dit mag meemaken."

Geoghegan Hart en Hindley stonden in tijd gelijk na twintig etappes. De beslissing moest vallen in de 15,7 kilometer van Cernusco sul Naviglio naar Milaan. De Brit had al snel een mooie marge. "Ik wist dat ik redelijk goed zat, zeker toen er werd geroepen dat ik niet te veel risico meer moest nemen."

Nieuws

menu