Gerry Hamstra na sof SC Heerenveen: 'We gaan de problemen oplossen'

Technisch manager Gerry Hamstra van SC Heerenveen. FOTO FPH/MUSTAFA GUMUSSU

De dreun die SC Heerenveen kreeg in het oefenduel met De Graafschap (5-1), kwam voor technisch manager Gerry Hamstra niet als een verrassing.

,,Onze sterkhouders hebben kwaliteit”, zegt Hamstra. ,,Maar als die jongens een slechte dag hebben, kan dit gebeuren. Bovendien is de selectie smal. Iedereen heeft gezien hoe kwetsbaar we zijn.”

‘Er lopen veel lijntjes’

Van jonge spelers, die momenteel de gaten moeten vullen bij Heerenveen, mag niet worden verwacht dat ze de kar trekken, weet Hamstra.

Hij is op zoek naar versterkingen, maar dat valt gezien de beperkte financiële middelen niet mee. Pas als er spelers worden verkocht, komt er meer ruimte bij Heerenveen. Het is echter zeer de vraag of Heerenveen de tijd heeft om te wachten met investeren. Over vier weken begint de competitie.

Lees ook PREMIUM | Veerman legt vinger op zere plek: 'We zijn te veel licht'

,,Er lopen veel lijntjes momenteel”, legt Hamstra uit. ,,Maar het wel of niet slagen van een transfer is van meerdere factoren afhankelijk. Dan heb ik het over onze financiële situatie, maar ook over bijvoorbeeld de concurrentie en een goede timing.”

‘We hebben zorgen, dat is duidelijk’

Of er deze week al nieuwe aanwinsten worden verwelkomd? Hamstra wil zich er niet op laten vastpinnen. ,,Ik wil reële verwachtingen scheppen”, zegt hij. Ofwel: de voetbalbaas van Heerenveen wil geen dingen zeggen waarop hij later misschien moet terugkomen.

In elke linie moet er minimaal een speler bij, gaf Hamstra al eerder aan. ,,We hebben zorgen, dat is duidelijk. Maar dat we het probleem gaan oplossen, is ook duidelijk. We hebben er vertrouwen in dat het goedkomt.”

Heerenveen verloor ook de twee eerdere oefenwedstrijden in deze voorbereiding. Aanvoerder Joey Veerman noemt de situatie zorgwekkend.

Nieuws

menu