'Geoghegan Hart waardig winnaar van de Giro'

'Geoghegan Hart waardig winnaar van de Giro' ANP

Tao Geoghegan Hart is een waardig winnaar van de Ronde van Italië. "Dit is geen toevalstreffer", meent Bradley Wiggins, in 2012 winnaar van de Tour de France. "Ik hoop dat hij dit ook mag laten zien in de Tour de France en dat we de komende tien jaar over hem praten", zei de oud-renner op Eurosport.

De 25-jarige Geoghegan Hart kreeg onverwacht de rol van kopman bij Ineos-Grenadiers na het uitvallen van Geraint Thomas. De Brit won zondag verrassend de Giro nadat hij in de afsluitende tijdrit de Australiër Jay Hindley de roze trui afhandig maakte.

"Hij zal zelf misschien denken dat hij deze zege niet verdiend heeft en zich volgend jaar weer schikken in een rol als helper van renners als Thomas, Adam Yates en Egan Bernal, maar hij is een waardig kampioen. Voor het Britse wielrennen is het ook belangrijk een rolmodel te hebben", aldus Wiggins.

Ploeggenoot Thomas prees zijn ploeggenoot in zijn column in de The Telegraph. "Tao is ongelooflijk kalm gebleven. Omhoog klimmen in het algemeen klassement als er geen druk op staat is heel wat anders dan wanneer iedereen over je praat. Hij heeft dat in de laatste dagen van de Giro heel goed aangepakt", aldus de Brit, die in 2018 de Tour won.

Nieuws

menu