Gemengde gevoelens bij Cambuur-directeur Ard de Graaf: 'We hebben er alles aan gedaan'

Het Cambuurstadion. FOTO ANP

Ard de Graaf, algemeen directeur van SC Cambuur, hoopt dat de nieuwe coronamaatregelen van de overheid over drie weken worden versoepeld. In dat geval speelt de club slechts één thuiswedstrijd zonder publiek.

,,Laten we hopen dat het daarbij blijft”, laat De Graaf weten in een eerste reactie. ,,Of het qua inkomsten wat scheelt? Zeker, als dit voor de rest van het seizoen zou gelden.”

Lees ook | Alle nieuwe coronamaatregelen op een rij: Horeca om 22:00 dicht en sportwedstrijden zonder publiek

Cambuur heeft de komende weken één wedstrijd die zonder supporters gespeeld moet worden. Dat is het duel met FC Dordrecht, op zondagmiddag 11 oktober. ,,Het is niet alleen het voetbal dat nu getroffen wordt. Die nuance moet je maken”, stelt De Graaf.

,,Als deze maatregelen worden genomen, met zo’n breed pakket, dan kun je helaas niet verwachten dat voor voetbal een uitzondering wordt gemaakt. We zijn onderdeel van de samenleving, dan moet je daarin mee. Het vervelende is wel dat we er alles aan hebben gedaan om de omstandigheden te creëren, waarin mensen toch konden genieten van het voetbal. Dat is gelukt, maar goed, daar hebben we de komende drie weken even niets aan.”

Lees ook | SC Heerenveen-directeur Cees Roozemond: ‘‘Enorme streep door de rekening’

Nieuws

menu