Gehavend Flyers weet nederlaag te beperken

Riku Pitkänen. Foto Henk Jan Dijks

UNIS Flyers leed vrijdagavond in Den Haag een 3-1 (2-0, 0-0, 1-1) nederlaag tegen Hijs Hokij. Het was het eerste officiële verlies voor de Heerenveners, die de eerste twee zeges van dit seizoen in reglementaire nederlagen zagen worden omgezet, maar daartegen in beroep gaan.

Coach Mike Nason moest in de aanloop naar het treffen met Den Haag volop puzzelen om een wedstrijdwaardige aanvalslijn op te stellen. Jasper Nordemann, de broers Kevin en Marc Nijland en Riku Pitkänen ontbraken. ,,Met het missen van die spelers kan ik niet anders zeggen dan dat we het alsnog heel goed gedaan hebben’’, vond Nason.

Hij zag Eef Gerritsen zijn ploeg een minuut voor tijd nog hoop geven op meer dan een nederlaag. Een empty net-goal besliste het duel in de laatste seconden. ,,Het was een prima teamprestatie en daar ben ik trots op’’, aldus Nason, die zoals gezegd vanavond, en ook zaterdagavond tegen Geleen, het nog steeds zonder Riku Pitkänen moest stellen.

Kort geding

De stichting BeNe-League (officieel stichting grensoverschrijdend ijshockey) verklaarde de Finse ‘student-import’ deze week definitief niet speelgerechtigd.

Dat deed het bestuur van de Heerenveense ijshockey-stichting (voluit stichting Sponsoring en Businessclub Friesland Flyers) ook definitief besluiten om een kort geding aan te spannen.

De zitting zal donderdag 28 oktober om 10.30 plaatsvinden. De Heerenveense delegatie zal daarvoor naar de rechtbank van Maastricht moeten, omdat Beek de vestigingsplaats is van de BeNe-leaguestichting. Flyers wordt bijgestaan door Adrenna advocaten uit Leeuwarden.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen