Geen winst, maar wel een tevreden gevoel bij SC Heerenveen na wedstrijd tegen Belgische koploper KRC Genk: 'Zij herbergen gewoon echt veel kwaliteit'

SC Heerenveen-trainer Kees van Wonderen. FOTO ANP

Geen winst, maar trainer Kees van Wonderen van SC Heerenveen had zeker een tevreden gevoel na de verloren oefenwedstrijd in en tegen Genk dinsdagmiddag.

Genk is momenteel koploper in België, met tien punten voorsprong op de nummer twee. Een op het oog zware wedstrijd en dat was het ook. Voor beide ploegen was het de eerste oefenwedstrijd na een korte winterstop, daarom was er speeltijd voor alle meegereisde spelers. Temeer omdat er wat zieken in de ploeg waren en spelers die juist net weer hersteld waren. „Zowel wij als Genk hebben ervoor gekozen om de teams wat door elkaar te mixen en zoveel mogelijk jongens 45 minuten speeltijd te geven”, stelt Van Wonderen.

Dat betekende dat ook jeugdspelers Xavi Woudstra en Melle Joop Witteveen hun debuut konden maken in de hoofdmacht. Ook Pelle van Amersfoort maakte zijn rentree: hij speelde een half uur mee. „Dat waren zijn eerste minuten in hele lange tijd, omdat hij natuurlijk een tijd clubloos is geweest”, vertelt Van Wonderen. „Maar dat ging eigenlijk prima, hij oogt fit en je merkt gelijk dat hij iets brengt wat wij nog niet in de ploeg hebben.”

Wedstrijd in balans in eerste helft

Antoine Colassin maakte - in zijn geboorteland - de 0-1, door vanaf links de bal in de verre hoek te prikken. Aan het einde van de eerste helft deed Genk wat terug, al had ook Heerenveen genoeg kansen om de voorsprong te vergroten. In de tweede helft was Genk beter en kreeg Heerenveen - dat inmiddels dus grotendeels uit andere spelers bestond - het steeds moeilijker. Zo scoorden de Belgen ook de 2-1 en 3-1 nog. „In de eerste helft was de wedstrijd echt in balans, maar in de tweede helft waren zij gewoon iets sterker”, meent Van Wonderen.

Verbaasd was Van Wonderen niet over die eindstand en ontevreden dus ook niet. „Je houdt er natuurlijk rekening mee dat je hier gaat verliezen, zij herbergen gewoon echt veel kwaliteit”, zegt hij. „Maar daarom wilden we deze wedstrijd ook spelen: de jongens voelden echt dat ze aan de bak moesten nu. Het was best een pittige wedstrijd om gelijk als eerste wedstrijd na de vakantie te hebben.”

SC Heerenveen vliegt vrijdag aan het einde van de middag richting Valencia voor het trainingskamp, daar speelt de ploeg op woensdag een wedstrijd tegen de volgende Belgische tegenstander: KAA Gent.

Nieuws

menu