Geen wilde feesten voor Tourwinnaar Pogacar

Geen wilde feesten voor Tourwinnaar Pogacar ANP

Tadej Pogacar is zich na zijn winst in de Tour de France niet te buiten gegaan aan wilde feesten. De jonge Sloveen is inmiddels een held in zijn land, dat nooit eerder een Tourwinnaar leverde.

"De fans in Slovenië zijn dolgelukkig en hebben flink gefeest, maar zelf blijf ik in mijn appartement in Monaco waar alles wat rustiger is", vertelde de renner van UAE Team Emirates in een video-interview dat onder meer door de Belgische zender Sporza is verspreid.

"Door corona is het momenteel niet gepast om te vieren en daar komt bij dat mijn seizoen nog lang niet voorbij is. Ik moet geconcentreerd en fit blijven voor het WK en de Belgische klassiekers", zegt de net 22 jaar oud geworden renner. Pogacar neemt zondag deel aan de WK-wegrace in het Italiaanse Imola en mikt daarna op de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Vlaanderen. "Ik blijf nieuwe doelen zoeken. Ik ga mijn Tourtitel volgend jaar natuurlijk verdedigen, maar er zijn nog meer mooie koersen: het WK bijvoorbeeld. En wie weet, kan ik een klassieker winnen. En de Giro en de Vuelta zijn ook mooie koersen."

Nieuws

menu