Geen poespas bij opening Riemer- en Foppe-tribunes in het Abe Lenstra-stadion, precies zoals zij het wilden: 'Bescheidenheid past'

„Het is wel een beetje dubbel.” Ja, wat zeg je wanneer er een tribune in ‘jouw’ stadion naar je wordt vernoemd? Riemer van der Velde (80) en Foppe de Haan (78) bleven er zondag in het Abe Lenstra-stadion zeer bescheiden onder.

Clubiconen Riemer van der Velde en Foppe de Haan dopen de west en oost-tribune officieel om tot de Riemer en Foppe-tribune voorafgaand aan de wedstrijd tussen SC Heerenveen en FC Twente.

Clubiconen Riemer van der Velde en Foppe de Haan dopen de west en oost-tribune officieel om tot de Riemer en Foppe-tribune voorafgaand aan de wedstrijd tussen SC Heerenveen en FC Twente. FOTO ANP/COR LASKER

Geen poespas, maar ‘gewoon’ een aftelmoment met de supporters, waarna de doeken voor de tribunenamen onthuld werden. Zoals ze het zelf wilden. De oosttribune draagt vanaf zondagmiddag de naam van Foppe de Haan, hij „kijkt uit op Riemer” op de westtribune, lachte De Haan zondag tijdens de opening, „maar hij kijkt niet terug”. Hij duidt op de beeltenissen van de twee die naast de tribunenaam te zien zijn. De Haan met de blik vooruit gericht, Van der Velde kijkt naar de andere kant.