Geen plek bij selectie van Nederlands elftal voor geblesseerde Andries Noppert

Andries Noppert.

Andries Noppert. Foto: ANP

Andries Noppert zit niet in de definitieve selectie van Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar. Een verrassing is dat niet. De doelman van SC Heerenveen revalideert nog van een blessure.

Noppert zat wel in de voorlopige selectie die bondscoach Ronald Koeman onlangs bekendmaakte. SC Heerenveen-trainer Kees van Wonderen sprak toen al uit dat de voorlopige uitverkiezing vermoedelijk slechts een signaal was aan Noppert: hij stond nog steeds bij de technische staf van Oranje op de radar. Noppert was eind vorig jaar de eerste doelman van het Nederlands elftal op het WK in Qatar.

De doelman uit Joure herstelt nog van een blessure aan zijn lies en buikwand, die hem nu al weken aan de kant houdt. Hij staat sommige oefensessies wel op het veld van sportpark Skoatterwâld, maar traint nog niet met de groep mee. Club en Noppert hopen dat hij na de interlandperiode, eind maart, weer zijn rentree kan maken onder de lat bij Heerenveen.

Jong Oranje

Milan van Ewijk zit bij de definitieve selectie van Jong Oranje, dat eind deze maand oefenwedstrijden speelt tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen en Tsjechië. Namens SC Cambuur zag Daniël van Kaam zijn goede prestaties worden beloond met een uitverkiezing.