Geen alcohol verkocht op locaties van Olympische Spelen

Geen alcohol verkocht op locaties van Olympische Spelen ANP

Er zullen geen alcoholische dranken worden verkocht op de locaties waar de Olympische Spelen plaatsvinden, dat maakte Seiko Hashimoto, de voorzitter van het organisatiecomité, woensdag bekend in een persconferentie. Op die manier hoopt het comité zorgen van het publiek weg te nemen of de Spelen wel "veilig" kunnen worden georganiseerd als er alcohol werd geschonken. De alcoholverkoop in en rond Tokio is sowieso al beperkt, omdat gezondheidsfunctionarissen waarschuwen dat het bijkomstige nauwe contact, luide praten en samenkomen in cafés de verspreiding van het coronavirus verder kan bevorderen.

Hashimoto voegde eraan toe dat het Japanse drankenconcern Asahi Breweries, een van de grote sponsoren van de Spelen, het eens was met de beslissing geen alcohol te verkopen.

Maandag maakte het comité bekend dat er in de stadions maximaal 10.000 toeschouwers aanwezig mogen zijn, alleen Japanse fans krijgen toegang. Japanse premier Yoshihide Suga kan dat aantal toeschouwers echter niet garanderen, omdat het nog altijd mogelijk is dat Japan opnieuw de noodtoestand moet uitroepen vanwege het coronavirus voordat de Spelen openen op 23 juli. Veel Japanners zijn sceptisch om de Spelen, ook zonder toeschouwers, door te laten gaan in hun land vanwege de pandemie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Olympische Spelen