Geen Nederlandse ijshockeyteams in BeNeLeague

Geen Nederlandse ijshockeyteams in BeNeLeague ANP

De Nederlandse ijshockeyteams die uitkomen in de BeNeLeague hebben zich voor komend seizoen teruggetrokken uit die grensoverschrijdende competitie. De onzekere situatie rond het coronavirus leidde vrijdagavond tot dit besluit. Het gaat om de clubs uit Den Haag, Geleen, Heerenveen, Nijmegen en Zoetermeer. De nationale bond IJshockey Nederland gaat onderzoeken hoe het de spelers toch een programma kan bieden.

"Het was een enorm moeilijke beslissing", zegt voorzitter Danny Micola van de stichting achter de BeNeLeague. "Het is deze week vijf jaar geleden dat de competitie van start ging en de Nederlandse en Belgische teams hebben mooie seizoenen gespeeld. Door de unieke en nare situatie waarin we als maatschappij verkeren kunnen we dat voor dit jaar geen vervolg geven."

Lang is gewerkt aan een competitiestart op 1 december, maar de maandag door premier Rutte aangekondigde extra maatregelen waren funest voor de plannen. "De beslissing om geen publiek toe te staan is weliswaar maar voor drie weken, maar niemand weet hoe de situatie dan is. Onder die voorwaarden was het voor te weinig clubs mogelijk om op financieel verantwoorde wijze aan de BeNeLeague deel te nemen", aldus Micola.

IJshockey Nederland zoekt naar oplossingen. "We hebben deze week uitgebreid overlegd met teams uit de eerste divisie en uit de BeNeLeague. Doelstelling daarbij is ook om de bestaande eerste divisie zo veel mogelijk te waarborgen, want ook voor hen is dit een vervelende situatie", aldus voorzitter Jan Hopstaken.

Nieuws

menu