Geen EasyToys op shirts voor de jeugd van FC Emmen

Geen EasyToys op shirts voor de jeugd van FC Emmen ANP

Op de shirts van jeugdspelers en jonge fans van FC Emmen staat voortaan de naam van dierentuin Wildlands Adventure Zoo. Het volwassen tenue wordt gesponsord door onlineseksshop EasyToys, maar de eredivisionist zocht voor kinderen tot 18 jaar oud naar een andere geldschieter.

De sponsoring van het in seksspeeltjes gespecialiseerde EasyToys leverde in september een conflict tussen de KNVB en Emmen op. De voetbalbond vond het in eerste instantie "niet gepast" dat de voetbalclub voor een shirtsponsor kiest die "in verband kan worden gebracht met de seksindustrie". Uiteindelijk gaf de KNVB toch goedkeuring.

Nadat de sponsordeal met EasyToys was rondgekomen, wilde het bedrijf uit Veendam de naam van de webshop niet op de shirts voor de jeugd. In plaats daarvan ging de erotiekwinkel op zoek naar een organisatie die extra hulp goed kon gebruiken.

Wildlands

Eric Idema, CEO van EasyToys, kwam in overleg met FC Emmen uit bij Wildlands. "Ik vind dat we iets terug moeten doen voor bedrijven die de dupe zijn door corona. Wildlands is een begrip in de regio en we geven ze graag een extra steuntje in de rug in deze voor hen zware tijden. Het is een stukje burenhulp, of naoberschap, zoals wij dat hier noemen."

FC Emmen speelde vanwege het verbod de eerste twee competitieduels zonder shirtsponsoring. De club uit Drenthe verkocht online wel al shirts met daarop de naam van EasyToys. Er werden er zoveel besteld dat de verkoopperiode met twee dagen werd verlengd.

Nieuws

menu