Götze heeft 'een paar weken nodig' voor debuut bij PSV

Götze heeft 'een paar weken nodig' voor debuut bij PSV ANP

Mario Götze denkt niet dat hij direct klaar is om wedstrijden te spelen voor zijn nieuwe club PSV. "Ik ben fit en heb een goede basis, maar zal nog wel een paar weken nodig hebben", gaf hij donderdag aan bij zijn presentatie in Eindhoven. Met Adrian Fein stelde PSV meteen nog een tweede Duitse aanwinst voor.

Götze, matchwinnaar namens Duitsland in de WK-finale van 2014, gaf tijdens de persconferentie aan 'gelukkig' te zijn met zijn keuze voor PSV. "Ik heb de eerste training achter de rug en het beviel prima."

De aanvallende middenvelder, goed voor 231 wedstrijden in de Bundesliga, had het aanbod van PSV even in beraad gehouden. "Er waren andere opties, zeker. Ik heb veel tijd gehad om erover na te denken. De juiste trainer, de juiste filosofie en weer het plezier kunnen hervinden door te presteren, gaven voor mij de doorslag."

Veel tijd is er niet vanwege zijn late transfer, beseft ook Götze. "Het gaat direct beginnen. Er is geen tijd om rustig te acclimatiseren."

Adrian Fein

Ook Fein, huurling van Bayern München, verheugt zich op de samenwerking met trainer Roger Schmidt. De trainer van PSV is van grote invloed geweest op zijn beslissing naar Eindhoven te verhuizen. "In Duitsland is Schmidt een bekende trainer, vooral door zijn tijd bij Bayer Leverkusen", vertelde de 21-jarige middenvelder. "Ze speelden onder hem verzorgd aanvallend voetbal. Iets waar ik van onder de indruk was en wat bij mij past."

Over de komst van Götze was Fein net zo verbaasd als iedereen. "Het heeft mij in positieve zin verrast, ik wist ook niet dat hij kwam. Ik verheug mij op de samenwerking."

Marco van Ginkel was vanwege persoonlijke omstandigheden niet aanwezig. De presentatie van de Nederlander, die op huurbasis overkwam van Chelsea, volgt later.

Nieuws

menu