Fusie DIO Oosterwolde en De Griffioen nabij

De entree naar de DIO-velden. FOTO GOOGLE STREETVIEW

De fusie tussen de beide Oosterwoldiger voetbalverenigingen DIO en De Griffioen is weer een stapje dichterbij gekomen.

De beide clubs stemden maandagavond in de afzonderlijke kantines in grote meerderheid voor het in gang zetten van het fusieplan, dat na de definitieve stemming nog voor de kerstdagen tot de definitieve samensmelting van beide vereniging in SV Oosterwolde moet leiden. ,,Ik had niets anders verwacht”, zei DIO-voorzitter Jeen Plantinga. ,,We hebben er genoeg tijd en energie in gestoken.”

Het fusieplan werd vorige week aan alle leden gepresenteerd. In de overvolle kantine van DIO waren onder de 160 aanwezigen geen tegenstemmers, bij De Griffioen waren dat slechts zes op ruim honderd stemmen. ,,We hebben gevraagd of iemand tegen was, maar niemand stak zijn hand op”, aldus Plantinga. ,,Mooi zo, nu kunnen we verder.”

De belangrijkste redenen om te fuseren zijn de dalende ledenaantallen. Aangezien de jeugd van beide clubs al sinds 2008 samen speelt, is de hoop dat dankzij de fusie van de seniorenafdelingen de binding van de jongeren met de nieuwe vereniging toeneemt.

Als de leden van zowel DIO (derde klasse zondag) als De Griffioen (tweede klasse zaterdag) op de volgende vergadering definitief hun fiat geven, speelt in Oosterwolde volgend seizoen één vereniging met een prestatieteam op zaterdag.

Nieuws

menu