Wat gebeurde er dit weekend op de amateurvelden? Frits Barend brengt De Wâlde geluk, Habtamu de Hoop ongeschonden na 'idiote overtreding'

Wat gebeurde er dit weekeinde voor opmerkelijks in het amateurvoetbal? Een rondje langs de velden brengt ons in onder andere Oudega, Sneek, Kootstertille en Noardburgum.

De voorspellers in ons amateurpanel moeten nog even warm draaien. In de eerste competitieronde zaten alle vier voetbaldieren ernaast. Nul punten derhalve. Febo Roosenburg voorspelde dat Oerterp van Renado zou winnen, maar de Sint Nieksters trokken met 2-0 aan het langste eind. Op de foto een kopduel tussen Oerterper Berno Pultrum (links) en Luuk Postma. 
Jan Faber zette Leovardia op winst tegen VVI (eindstand 1-1) en Simon Smink dacht dat SWZ zou winnen van Workum (0-0). Alleen Line Atsma heeft nog kans op punten. Haar duel was Waskemeer-Haulerwijk en ze voorspelde 3-1. Na 33 minuten werd die wedstrijd zaterdag bij 0-1 gestaakt na een opstootje aan de zijlijn. De scheidsrechter vond dat hij de veiligheid in de streekderby niet meer kon garanderen. De zanger die de derbydag zou afsluiten werd daarna afgebeld. ,,We hienen gjin sin mear yn in feestje'', zei Waskemeer-voorzitter Johan Keuning.

De voorspellers in ons amateurpanel moeten nog even warm draaien. In de eerste competitieronde zaten alle vier voetbaldieren ernaast. Nul punten derhalve. Febo Roosenburg voorspelde dat Oerterp van Renado zou winnen, maar de Sint Nieksters trokken met 2-0 aan het langste eind. Op de foto een kopduel tussen Oerterper Berno Pultrum (links) en Luuk Postma. Jan Faber zette Leovardia op winst tegen VVI (eindstand 1-1) en Simon Smink dacht dat SWZ zou winnen van Workum (0-0). Alleen Line Atsma heeft nog kans op punten. Haar duel was Waskemeer-Haulerwijk en ze voorspelde 3-1. Na 33 minuten werd die wedstrijd zaterdag bij 0-1 gestaakt na een opstootje aan de zijlijn. De scheidsrechter vond dat hij de veiligheid in de streekderby niet meer kon garanderen. De zanger die de derbydag zou afsluiten werd daarna afgebeld. ,,We hienen gjin sin mear yn in feestje'', zei Waskemeer-voorzitter Johan Keuning. Foto: Henk Jan Dijks

De succeswens die presentator Frits Barend op Twitter aan het adres van de selectie van De Wâlde richtte, miste zaterdag zijn effect niet. ,,Dy hat in goede ynfloed op ús spul’’, zei Tiemen Landman na de 7-3 overwinning op streekgenoot Bakhuizen .

Nieuws

menu