Friese Boys trekt aan de bel: trainingsveld is los zand

Donderdagavond kreeg het bestuur Friese Boys spreektijd tijdens de gemeentelijke begrotingsvergadering in Noardeast-Fryslân. De club uit Kollumerzwaag zet in op een verbeterd trainingsveld en nieuwe verlichting.

Friese Boys-voorzitter Django Damsma (links) en trainer Martin Brandsma op het bekritiseerde trainingsveld van hun vereniging.

Friese Boys-voorzitter Django Damsma (links) en trainer Martin Brandsma op het bekritiseerde trainingsveld van hun vereniging. FOTO MARCEL VAN KAMMEN

Vanuit de bestuurskamer van Friese Boys is er goed zicht op het hoofdveld. Dat ligt er uitstekend bij. Het contrast met het trainingsveld is echter enorm. Het is dat er doelen opstaan. Zij verklappen dat er op deze plaats gevoetbald wordt. Dat is aan de staat van de grasmat bepaald niet te zien. De meeste koeien zouden voor dit stuk land hun neus optrekken. De zijkanten zien er nog redelijk groen uit, maar het grote middengedeelte doet niet aan een sportveld denken. Als het heeft geregend, is de zandlaag bedekt met grote plassen water.