Fries wielrenduo beslist titelstrijd bij vrouwen in Gieten (+samenvatting)

Het podium bij de vrouwen in Gieten. Foto: Andries Hoekstra

Een Fries duo in Brabantse dienst besliste maandag in het Drentse Gieten de strijd om de districtstitel bij de vrouwen. Danique Braam uit Veenwouden won dankzij een uitstekende samenwerking met haar GRC Jan van Arckel-ploegmaatje Rixt Meijer de noordelijke titel.

Bekijk hier de samenvatting

Meijer (Heerenveen) zorgde ervoor dat er in de laatste kilometers niemand meer kon ontsnappen uit de kopgroep van zeven door hard op kop te sleuren, met Braam in haar wiel.

In de sprint verwees Braam vervolgens Sanne Bouwmeester uit Westerbork en Marije Joling uit Assen naar plek twee en drie. Ankie Ytsma uit Leeuwarden werd vijfde, Melissa Wijfje uit Oudeschoot zesde en Meijer werd zevende.

Bij de junioren won Huub Deelstra uit Hoogeveen en eindigde Jelte Krijnsen uit Bolsward net naast het podium op plek vier.

Sven Kramer

De elite en beloften zijn om 13.15 uur gestart voor hun titelstrijd. In dit peloton een groot aantal schaatsers met onder meer Sven Kramer, Jorrit Bergsma en Kjeld Nuis. Vanaf 14.00 uur is de titelstrijd live te volgen op deze site via de livestream van Podium TV.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Video