Frenkie de Jong: beter dat het nu gebeurt dan op eindtoernooi

Frenkie de Jong: beter dat het nu gebeurt dan op eindtoernooi ANP

Frenkie de Jong beloofde in aanloop naar het duel met Bosnië en Herzegovina "dat de magie van Oranje nog niet verdwenen was". Een magische avond werd het echter niet in Zenica (0-0), maar De Jong hield de moed erin.

"Wij zijn ook niet blij, want we hebben drie keer op een rij niet gewonnen. Maar we moeten er niet een te groot ding van maken. De teamspirit is er nog en het zijn nog altijd dezelfde spelers. Het is beter dat het nu gebeurt dan op een eindtoernooi", zei De Jong voor de camera van de NOS.

Oranje verloor de afgelopen weken van Italië (0-1) en Mexico (0-1). Ook in die duels kwam het Nederlands elftal niet tot scoren.

Oranje hanteerde in Zenica een te laag tempo en kwam tot weinig goede aanvallen, ondervond ook De Jong. "We probeerden een overtal te creëren op het veld en ruimte achter de verdediging te zoeken. De tweede helft was wel beter, maar vandaag was de laatste pass soms wat slordig", aldus de middenvelder van FC Barcelona. "We moesten geduldig zijn, maar dat betekent niet per se dat we de bal achterin rond moeten spelen."

Woensdag gaat Oranje in Bergamo de matige reeks proberen te doorbreken. Dan is Italië de tegenstander in de Nations League.

Nieuws

menu