Franse wielrenner Coquard sprint naar ritzege in Occitanie

Franse wielrenner Coquard sprint naar ritzege in Occitanie ANP

De Franse wielrenner Bryan Coquard heeft de eerste etappe in de Route d'Occitanie op zijn naam geschreven. De 28-jarige renner van de procontinentale ploeg B&B Hotels - Vital Concept was in de straten van Cazouls-lès-Béziers de sterkste in de sprint. De rit startte in Saint-Affrique en ging over 187 kilometer, met onderweg twee beklimmingen.

Een groepje avonturiers werd op 15 kilometer van de streep ingerekend, waarna het peloton in Cazouls-lès-Béziers kon sprinten om de dagzege. Een valpartij kort voor de finish zorgde voor een breuk in de grote groep. Coquard bleef de Italianen Elia Viviani (tweede) en Sonny Colbrelli (derde) voor. Nick van der Lijke was de beste Nederlander op de tiende plaats.

Aan de Route d'Occitanie, voorheen bekend als de Route du Sud, doen heel wat toprenners mee. Zo bereiden onder anderen Chris Froome, Egan Bernal, Bauke Mollema, Richie Porte, Miguel Angel López, Romain Bardet en Thibaut Pinot zich in de vierdaagse Franse etappekoers voor op de Tour de France, die over een maand begint in Nice.

Nieuws

menu