Franse minister veroordeelt feestvierende fans van Marseille

Franse minister veroordeelt feestvierende fans van Marseille ANP

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin is niet te spreken over de supporters van Olympique Marseille die zondagavond massaal de straat opgingen om te vieren dat hun club in de competitie had gewonnen van kampioen Paris Saint-Germain.

"Als je de beelden ziet, kun je dit alleen maar veroordelen", aldus Darmanin, daarmee verwijzend naar de afspraken die gelden vanwege het coronavirus. Supporters van Marseille stonden in groepen dicht bij elkaar te zingen en feesten en velen van hen droegen geen mondkapje.

Vorige week riep de Franse premier Jean Castex Marseille en Bordeaux uit als de steden op het vasteland van Frankrijk die het zwaarst zijn getroffen door de heropleving van het virus in Frankrijk. De ziekenhuizen van Marseille raken steeds voller. Frankrijk is wereldwijd gezien het zevende land met de meeste doden door Covid-19.

Marseille won de uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germain met 1-0. In de blessuretijd deelde de scheidsrechters aan liefst vijf spelers een rode kaart uit.

Nieuws

menu