Frankrijk en Portugal gaan gelijk op in Nations League

Frankrijk en Portugal gaan gelijk op in Nations League ANP

Frankrijk en Portugal gaan gelijk op in groep 3 van de Nations League. De wereldkampioen en de Europees kampioen boekten beide weer een overwinning. De Fransen wonnen met 2-1 bij Kroatië, Portugal versloeg Zweden met 3-0. Beide landen hebben na vier wedstrijden 10 punten. Op 14 november treffen ze elkaar in Portugal.

Antoine Griezmann zette de Fransen in Zagreb al vroeg op voorsprong. Nikola Vlasic trok de stand na ruim een uur spelen gelijk, maar Kylian Mbappé zorgde ervoor dat Frankrijk net als in de WK-finale van 2018 won van Kroatië: 1-2.

Zonder de met het coronavirus besmette aanvoerder Cristiano Ronaldo had Portugal weinig problemen met Zweden. De EK-winnaar van 2016 won in Lissabon met 3-0. Bernardo Silva opende de score in het stadion van Sporting Portugal, waarna Liverpool-aanwinst Diogo Jota twee keer scoorde.

Ronaldo haakte dinsdag af bij de nationale ploeg, nadat hij positief had getest op het coronavirus. De superster van Juventus vloog een dag later in een medische privéjet van Lissabon terug naar Turijn. Op Instagram poseerde Ronaldo lachend en met twee duimen omhoog naast zijn televisie, waarop hij de wedstrijd bekeek.

Nieuws

menu