Frank de Boer debuteert als bondscoach van Oranje

Frank de Boer debuteert als bondscoach van Oranje ANP

Frank de Boer zit woensdag voor de eerste keer op de bank als bondscoach van het Nederlands elftal. De 112-voudig international debuteert met een oefenwedstrijd tegen Mexico in de Johan Cruijff ArenA, waar om 20.45 uur wordt afgetrapt. De Boer was van de zomer van 2008 tot en met 2010 al wel assistent bij Oranje, onder bondscoach Bert van Marwijk.

Nederland speelt in korte tijd drie duels. Zondag wacht in Zenica de confrontatie met Bosnië en Herzegovina, drie dagen later is in Bergamo de uitwedstrijd tegen Italië. Beide duels zijn in het kader van de Nations League.

Op de geblesseerde Steven Bergwijn en Mohamed Ihattaren na heeft De Boer de beschikking over zijn volledige selectie. Alle 24 spelers deden dinsdagmiddag mee aan de training.

Het ligt voor de hand dat De Boer grotendeels zal starten met de basisploeg waarmee zijn voorganger Ronald Koeman ook speelde. Gezien het drukke programma, en het grotere belang van de duels met Bosnië en Italië, zal er vermoedelijk wel veel gewisseld worden.

Nieuws

menu