Foutloos debuut Andries Noppert bij Oranje, dat eerste groepsduel met 2-0 wint van Senegal

Andries Noppert tijdens het duel van Oranje met Senegal. FOTO ANP

Andries Noppert kende een foutloos debuut bij het Nederlands elftal, dat dankzij een late treffers van Cody Gakpo en Davy Klaassen won van Senegal op het WK: 2-0.

Weergaloos waren zijn reddingen niet. Maar toch: je moet er staan. En dat deed Andries Noppert bij het Nederlands elftal, maandagavond in Qatar, tijdens zijn debuut voor Oranje. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal voetbalde matig, maar boekte uiteindelijk een 2-0 overwinning op Senegal.

Eerst was daar het schot in de korte hoek, van Senegal-aanvaller Boulaye Dia, waar Noppert een antwoord op had. Niet lang daarna redde hij op een poging van Gana Gueye. En vlak na de openingstreffer van Cody Gakpo (1-0) beleefde Noppert zijn belangrijkste moment voor Oranje, toen hij een afstandsschot uit de hoek tikte.

,,Ik ben genoodzaakt om voor Noppert te kiezen”, sprak Van Gaal, vlak voor de eerste wedstrijd van Oranje op dit WK tegenover de NOS . ,,Maar ik heb alle vertrouwen in hem. Noppert houdt normaal gesproken ballen tegen. Het is natuurlijk een risico, maar ik heb Van der Sar ook opgesteld in de Champions League toen hij 19 jaar was.”

De doelman van Heerenveen heeft het vertrouwen van Van Gaal niet beschaamd, in een wedstrijd die ronduit pover was. Oranje kreeg in de openingsfase overigens wel meteen een prima kans, toen Gakpo in het strafschopgebied werd vrijgespeeld. Zijn pass was echter te scherp voor de inlopende Steven Bergwijn.

Oranje had in de eerste helft iets meer balbezit, maar ondertussen bleef het wel oppassen voor Senegal, een ploeg met veel snelheid en fysieke kracht. Het duel leek af te stevenen op een doelpuntloze remise, tot Frenkie de Jong tien minuten voor tijd het hoofd van Gakpo vond. Davy Klaassen verdubbelde diep in blessuretijd de score: 2-0.

Nieuws

Meest gelezen

menu