Fotograferende fan zorgt voor valpartij in Tour

Fotograferende fan zorgt voor valpartij in Tour ANP

Een wielerfan die zaterdag een foto wilde maken van het voorbij razende peloton in de Tour de France, heeft daarmee een valpartij veroorzaakt. De Italiaanse wielrenner Domenico Pozzovivo van NTT Pro Cycling ging onderuit. Zo'n twintig andere renners smakten daardoor ook tegen het asfalt.

De 37-jarige Italiaan is woest op de fan die zo graag een selfie wilde maken met het voorbijkomende peloton. Pozzovivo, die enkele flinke schaafwonden opliep, uitte die woede op Instagram.

Zijn ploeg NTT Pro Cycling schreef op Twitter: "Het is geweldig om in de Tour de France te zijn. Maar we willen de toeschouwers vragen om aan de kant te blijven als de koers voorbij komt. Domenico Pozzovivo viel omdat een fan een hand uitstak om een foto te kunnen maken. Het resulteerde in een crash met zo'n twintig renners."

De eerste etappe, met start en finish in Nice, werd in de regen ontsierd door heel wat valpartijen. De Noor Alexander Kristoff won de sprint van het peloton en rijdt daarom zondag als klassementsleider in de gele trui.

Nieuws

menu