Fortuna-coach Hofland ontgoocheld: dit is onacceptabel

Fortuna-coach Hofland ontgoocheld: dit is onacceptabel ANP

Coach Kevin Hofland van Fortuna Sittard maakte na de thuisnederlaag tegen FC Groningen (1-3) een ontgoochelde indruk. "Dit is onacceptabel", bromde de oud-verdediger bij FOX Sports. "Ik voel me min of meer in de steek gelaten door de ploeg. Als je de jongens zo op het veld ziet lopen, kan dat niet. Je kunt best eens een mindere dag hebben, maar niet op deze manier. Dit is een aardige tik."

Bij de regionale zender L1 stelde Hofland later zijn positie ter discussie bij de nieuwe hekkensluiter in de eredivisie. "Als de spelers niet meer met mij kunnen, dan houdt het ook op. Want als ik naar vandaag kijk, krijg ik soms wel het gevoel dat dat zo is, om heel eerlijk te zijn. Voor de wedstrijd wordt alles doorgenomen, zowel individueel als met de groep, en als je dit dan terugkrijgt, dan krijg je wel het gevoel waar je het nog voor doet."

Ook aanvoerder Jorrit Smeets liet zich somber uit. "Als je zo aan de wedstrijd begint, speel je een verloren wedstrijd. We kwamen overal te laat bij. We liepen alleen maar achter de bal aan, een beetje blind eigenlijk. Dit doet pijn, je wordt er een beetje moe van. Ik ben er na deze wedstrijd even helemaal klaar mee."

Fortuna Sittard pakte uit de eerste zes wedstrijden slechts twee punten. De Limburgse club wist tegen FC Groningen nauwelijks iets af te dwingen.

Nieuws

menu